previous page
nederlands search route & contact
next page

netherlands consulate, munich

Interior for the Consulate-General of the Netherlands in Munich, occupied on a floor of a somewhat nondescript corporate office building in Munich-Neuhausen, near the centre of the city. cepezed interior created a stylish design equipped with pleasant work stations.

The space was to receive an efficient layout and an open, hospitable and representative atmosphere, while nevertheless satisfying the consular requirements of security and confidentiality. In addition, the layout ought to radiate esteem without being too dominant. With the aid of light colours and materials, an interior was created that contrasts strikingly with the banality of the existing architecture. The hallway area was previously a dark, indeterminate zone. Now large, mat glass sliding panel walls bring a sense of spaciousness. By opening these panels, the offices can be connected, enabling spatial variation and generating  long sightlines. When they are closed, good insulation ensures privacy and confidentiality.

The cables for communication and electrics have been adopted into the shining white polyurethane floors and are accessible via floorpots. Carpet ensures good acoustics and a pleasant ambience in the working areas.

Recently, the diplomatic post has almost doubled in size, with the interior of the extension being continued in the same style and functional setup. Both designs have been realized in close collaboration with specialists from the Directie Huisvesting & Facilitaire Zaken (Accommodation and Facility Management) of the Ministry of Foreign Affairs. The disciplines of interior architecture, art, technical installations and security were all covered.

munich-neuhausen / germany

client
ministry of foreign affairs, the hague

previous page
next page